ශ්‍රී ලංකාවේ බෞද්ධ නවයෞවනයන් තුළින් ඉවත්ව යන ආගමික සාමාජික සාරධර්ම හා චර්යාධර්ම පිළිබඳ අධ්‍යයනයක් - පතිරණ, එච්.එස්. (My University, 1983)
ශ්‍රී ලංකාවේ නව යොවුන්වියේ පසුවන්නන් තුළින් විවිධ ආගමික සාමාජික සාරධර්ම හා චර්යාධර්ම ශීඝ්‍රයෙන් ඉවත් වෙමින් පවත්නේ යයි විවිධ ජනසන්නිවේදන මාධ්‍යයන් පවා උපයෝගී කර ගනිමින් සමජය ඔවුන් වෙත චෝදනා එල්ල කරන්නට යෙදුනේ මෑතක සිට නොවේ. ශ්‍රී ලංකාවේ අනාගත පුරවැසියන් බවට පත්වීමට මෙන්ම, රටේ වගකීම භාර ගැනීමට සිටින මෙම පිරිස තුළින් සමාජය දක්වන තරමටම ආගමික සාමාජික සාරධර්ම හා චර්යාධර්ම ඉවත්ව යන්නේද ?...