පූර්ව විවාහ ලිංගික ක්‍රියා: ශ්‍රී ලංකා සමාජය තුළ පූර්ව විවාහ ලිංගික ක්‍රියා කෙරෙහි සංස්කෘතික බලපෑම - අසිංසලා, ටී.එච්.ආර්. (Faculty of Arts, University of Colombo., 2020)
සියලු සත්වයන්ගේ මූලික අවශ්‍යතාවයක් වන ලිංගිකත්වය සමාජ සංස්කෘති තුළ සීමා කිරීම් වලට ලක් කර ඇත. ශ්‍රී ලංකා සමාජය තුළ ලිංගික ක්‍රියා සමාජයීය වශයෙන් අනුමත කරනුයේ විවාහයෙනි. ඒ අනුව විවාහයට පෙර සහ පසු වශයෙන් ලිංගික ක්‍රියා වර්ග කරයි. පූර්ව විවාහ ලිංගික ක්‍රියා පිළිබඳව වර්තමාන සමාජයේ දැකිය හැක්කේ වාද විෂයාත්මක තත්වයකි. මිනිසුන් පූර්ව විවාහ ලිංගික ක්‍රියා සාධනීය තත්වයක් ලෙසත්, නිශේධනීය තත්වයක් ලෙසත් අර්ථකතනය කරගනී. විරුද්ධ ලිංගිකයන් අතර පූර්ව විවාහ ලිංගික සම්බන්ධතා ...
Keywords: විවාහය: ලිංගිකත්වය: පූර්ව විවාහ ලිංගික ක්‍රියා: සංස්කෘතිය