ජාතික අධ්‍යාපන විද්‍යාපීඨ ගුරු අභ්‍යාසලාභීන්ගේ සීමාවාසී ගුරු පුහුණුවෙන් අපේක්ෂිත අරමුණු ඉටුවන ආකාරය පිළිබඳ අධ්‍යයනයක්. - කලුආරච්චි, කේ. ඒ. ඩී. එස්. (My University, 2007)
ශ්‍රී ලංකාවේ ජාතික අධ්‍යාපන විද්‍යාපීඨ පිහිටුවා විසි වසරකට ආසන්න කාලයක් ගතවී ඇත. ආරම්භයේදී මෙම අධ්‍යාපනපීඨ සියලු අංශ වලින් කැපී පෙනෙන ආයතනය ලෙස ගුරු අධ්‍යාපන ක්‍ෂත්‍රයේ නමක් දිනා ගැනීමට සමත් විය. අ.පො.ස.උසස් පෙළ සමත් විශ්වවිද්‍යාලයට ඇතුලත්වීමේ සුදුසු කම් ලත් තරුණ ගුරු සිසුන් අභ්‍යාසලාභීන් ලෙස බදවා ...