ශ්‍රි ලංකාවේ මධ්‍ය නව යොවුන් වියේ ගැහැණු දරුවන්ගේ වියපත්වීම ආශ්‍රිත සංජානන සහ චාර්යා හඳුනා ගැනීමේ අධ්‍යයනයක් - ගුණසේකර, ඒ.එම්.කේ.කේ. (My University, 2001)
සමාජයක පුර්ණ සාමාජිකයකු ලෙස පිළිගැන්වීමට යෝග්‍ය වන අන්දමින් හැඩ ගැසීමෙහි ලා ඉතා වැදගත් අවදියක් ලෙස න්වයෝවුන්විය හැදින්විය හැකිය. පුරාණ සමාජයෙහි කෙටි කාලයකට සිමා වූ නව යොවුන්විය ....