මුල් ළමාවිය සුරැකීමෙහිලා රැකබලාගන්නන්ගේ දායකත්වය කෙරෙහි නාගරික ග්‍රාමීය හා වතුකරයේ සමාජ ස්ථිර අතර පවත්නා විෂමතා පිළිබඳ අධ්‍යයනයක් - විප්ලා, එන්.ඩබ්ලිව්. (My University, 2004)
පුද්ගල ජිවිතයේ සමස්ත සංවර්ධනයෙහි පදනම සකස් වන්නාවූ මුල්ළමාවිය ඉතා වැදගත් හා තීරණාත්මක අවදියක් ලෙස සැලකේ. එම අවධියේ හැඩගැස්ම අනාගතයෙහි කෙබඳු පුද්ගලයකු බිහිවේද යන්න තීරණය කරයි.යුනේස්කොව ඇතුළු ළමයින් වෙනුවෙන් ....