අධ්‍යයන පොදු සහතික පත්‍ර සාමාන්‍ය පෙළ හදාරා පාසල් අධ්‍යාපනය අවසන් කරන සිසුන්ගේ වෘත්තීය අභිරුචීන් වර්තමාන වැඩ ලෝකයේ පැතිකඩ සමග ගැළපෙන ආකාරය පිළිබඳ අධ්‍යයනයක් - බස්නායක, බී.ඒ.ජේ.එච්. (My University, 2007)
මෙම සමීක්ෂණයේ මූලික අරමුණ වූයේ ශ්‍රී ලංකාවේ අ.පො.ස. (සාමාන්‍ය පෙළ) විභාගය හදාරා අවසාන කරන සිසුන්ගේ රැකියා වියුක්තිය ගණනය කිරීම, ශ්‍රී ලංකාවේ කණිෂ්ඨ ද්විතියීක මට්ටමේ සිසුන්ට දැනට ලැබෙන වෘත්ත්‍යාභිමුඛ කිරීමේ වැඩපිළිවෙල අධ්‍යයනය කරමින් ශ්‍රී ලංකාවේ විධිමත් පාසලේදී ...