ප්‍රාථමික අංශයේ ගුරුවරුන්ගේ ඉගැනුම් -ඉගැන්වීම් ක්‍රියාවලිය කෙරෙහි ගුරු උපදේශක උපාධ්‍යයනය බලපාන ආකාරය පිළිබඳව කෙරෙන විමර්ශනාත්මක අධ්‍යයනය - තිලකලතා, ජේ.ඒ. (My University, 2007)
ඉගෙනුම් සමාජය නැමැති සංකල්පය වර්තමානයේ ක්‍රියාත්මකව පවතී. ඒ තුළ ගුරුවරයා විසින් ඉටු කරනු ලබන භූමිකාව වෙනත් කවර දෙයකින් හෝ පූරණය කළ නොහැකි තත්වයක පවතියි. පෙර පාසල් අවධියේ සිට උසස් අධ්‍යාපන මට්ටම දක්වා ම ගුරුවරයාට මහත් වූ සංකීර්ණතාවන්ට මුහුණ දෙමින් විවිධ වූ අභියෝග් ඔස්සේ තම ...