ග්‍රාමීය පහළ ප්‍රාථමික සිසුන්ගේ භාෂා කුසලතා වර්ධනයේදී උද්ගත වී ඇති ගැටළු සහ ඊට පිළියම් පිළිබඳ අධ්‍යයනයක් (කුරුණෑගල දිස්ත්‍රික්කයේ 2,3 වර්ගයේ පාසල් ඇසුරින්) - බණ්ඩාරමැණිකා, ජේ.එම්. (My University, 1996)
මිනිසා වූ කලි විශ්වයේ සිටින අපුර්වතම සත්ත්වයෙකි. ඔහු තුළ ඇති සිනාසීමේ හැකියාවත්, භාෂාව භාවිතා කිරීමේ හැකියාවත් නිසා ඔහුට එම අපුර්වත්වය හිමි වී තිබේ. ඔහු ජන්මයෙන් ලබා ඇති මෙම ශක්‍යතාවය කායික,මානසික , බුද්ධි වර්ධනය මෙන්ම පරිණතිය සමග වර්ධනය වේ. ප්‍රවේණියාණුවෙන් ලබා ඇති ආරමය සාධකය ඇතුලත් මනෝ විද්‍යාත්මක සාධක, දරුවා හැදෙන වැඩෙන පරිසරය ඇතුලත් සමාජ විද්‍යාත්මක හා පාරිසරික සාධක ද ආර්ථික සාධකද භාෂා වර්ධනය කෙරෙහි බලපායි...