ශ්‍රී ලංකාවේ ගුරු අධ්‍යාපන ආයතනවල කෙරෙන ඇගයීම් කටයුතු පිළිබඳ විචාරාත්මක විමර්ශනයක් - ලයනල්, එස්.ඩී. (My University, 1978)
ශ්‍රී ලංකාවේ අධ්‍යාපන පද්ධතියේ ප්‍රාථමික හා ද්විතියික පාසැල්වලට අවශ්‍ය ගුරුවර ගුරුවරියන් සඳහා වෘත්තීය අධ්‍යාපනය ලබා දෙන ආයතන වන ගුරු විද්‍යාලවල ක්‍රියාත්මක වන ආරම්භක සුදානම් කිරීමේ ගුරු අධ්‍යාපන පාඨමාලා ආශ්‍රිත ඇගයීම් කටයුතු මෙම පර්යේෂණයට විෂය ක්‍ෂෙත්‍රය වී ඇත. පර්යේෂණ වලින් අල්ප මෙරට ගුරු අධ්‍යාපන ක්‍ෂෙත්‍රයේ විධිමත් පර්යේෂණවලින් පෝෂණය ලැබිය යුතු ගුරු අධ්‍යාපන ආයතන වල වර්තමානයේ ක්‍රියාත්මක කෙරෙන අභ්‍යන්තර හා බාහිර ඇගයීම් කටයුතු විමසා බැලීමත්,...