පාසැල්, ගුරුවරයා හා අධ්‍යාපනය පිළිබඳව සිසුන් තුළ පවත්නා ආකල්ප සහ අධ්‍යාපන සාධනය අතර ඇති සම්බන්ධතාවය සොයා බැලීමත්.(ගම්පහ අධ්‍යාපන දිස්ත්‍රික්කයේ අ.පො.ස.උසස් පෙළ සිසුන් ඇසුරිනි.) - චාලට්, ඩබ්ලිව්.ඒ. (My University, 1986)
ශ්‍රී ලංකාවේ විධිමත් අධ්‍යාපන ආයතනහි උසස් පෙළ පන්තිවලවිද්‍යා/වාණිජ/කලා/පාඨමාලා හදාරණ සිසු සිසුවියෝ මෙරට වර්තමාන පාසැල,ගුරුවරයා හා අධ්‍යාපනය පිළිබඳ කෙබඳු ආකල්ප දරත්ද, එම ආකල්ප ඔවුන්ගේ සාධන මට්ටම කෙරෙහි කෙබදු බලපෑමක් කරන්නේද යන්න විමසා බැලීම මෙම පර් යේෂණයේ විෂය ක්‍ෂේත්‍රය විය...